Sprinttisuunnistuskartta

on kehitetty sprinttisuunnistukseen. Se on helppolukuinen ja kuvaa selkeästi kaupunki-, puisto- ja piha-alueita. Sprinttisuunnistuskartta sopii hyvin koulupihojen ja lähialueiden kartoiksi, sillä kartalle merkitään pienimmätkin yksityiskohdat ja väritys tekee kartasta helppolukuisen.

karttapalaMetsämaasto kuvataan sprinttisuunnistuskartalla lähestulkoon samalla tavalla kuin suunnistuskartalla, mutta piha-aluilla kuvausmääritykset poikkevat hieman suunnistuskartan kuvauksesta.

Sprinttisuunnistuskartan merkittävimmät erot verrattuna suunnistuskarttaan:

  • Paksuilla mustilla viivoilla kuvataan kulkuesteitä, kuten aitoja, muureja ja jyrkänteitä. Kaikki kohteet, jotka on kartoitettu esteeksi, ovat myös kiellettyjä kulkea (ylittää, alittaa, kiivetä ylös, hypätä alas ja mennä läpi).
  • Sprinttikartan viralliset mittakaavat ovat 1:4000 ja 1:5000 ja käyräväli 2 tai 2.5 m. Näiden vaihtoehtojen kaikkia neljää kombinaatiota on mahdollista käyttää.
  • Kaikki kadut ja muut kovapintaiset hyvin juostavat alueet ja väylät kuvataan vaalealla ruskealla tai valkoisella, jos kartan alueella ei ole metsää lainkaan.
  • Rakennukset kuvataan mustalla reunaviivalla ja mustalla läpinäkyvällä täytöllä, jotta ratamerkinnät ja korkeuskäyrät (jotka piirretään rakennusten läpi) näkyvät.

Sprinttikartan tarkemmat määritelmät ja kuvausohjeet