Kiintorastit lähimetsään

Olé hyvä opettaja! -toimintamalliin kuuluu koululaiskiintorastiston pystyttäminen, huolto (paikallaan olon tarkistaminen sopivin väliajoin) ja purkaminen.

Koulujen suunnistusjakson ajaksi pystytetty kiintorastiverkosto palvelee opettajia, oppilaita ja suunnistusseuroja: rastit ovat oikeissa paikoissa, opettajilla jää paremmin aikaa toteuttaa hyvää opetusta ja oppilaille tulee hyvä mieli positiivisista suunnistuskokemuksista.

Palvelun ajankohta

Kiintorastistoa voidaan tarjota maaston lähettyvillä oleville peruskouluille ja opettajankoulutuslaitoksille esimerkiksi viiden viikon ajan alku syksystä tai loppu keväästä. Tarjoamalla kiintorastipalvelua voit ohjata kouluja samalla sijoittamaan suunnistusjakson luonnon olosuhteiden kannalta mielekkääseen ajankohtaan.

Rastien sijoittelu

Koululaisille valmistettu kiintorastiverkosto poikkeaa kuntoilijoille suunnatusta rastiverkostosta siinä määrin, että rastit sijoitetaan lähelle toisiaan, jotta monipuolisten suunnistusharjoitteiden toteuttaminen on mahdollista. Parasta on sijoitella kiintorastit harjoituspaketiin suunniteltujen malliratojen rasteille.

kiintorasti

MOBO-rastit

MOBO on kiintorastien nykyaikainen versio, joka toimii Windows Phone, Android ja iPhone-puhelimilla. MOBO-sovelluksessa kartta ja rata ladataan älypuhelimeen, joka toimii samalla karttana, kompassina ja leimasimena.
Sopiva paikka MOBO-radalle on koulujen lähialue tai taajaman lähellä oleva ulkoilualue, missä on tarjolla muitakin liikunta-aktiviteettejä.

MOBO-radalla voi suunnistaa milloin vaan omatoimisesti tai porukalla, sillä rastit ovat kiinteästi paikallaan. Rasteilla on säänkestävät laatat, joilla leimataan lukemalla puhelimella QR-koodi tai NFC-tarra.

Lue ohjeet ja lisää MOBO-mobiilisuunnistuksesta.

Ohje seuroille MOBO-radan tekemiseen.