Opetusmateriaalit

Suunnistusliitto on tuottanut Olé kartalla! opetusmateriaaleja koulusuunnistukseen.

Tärkein kokonaisuus on tämä Olekartalla.fi sivusto, josta löydät tietoa suunnistusopetuksesta ja monenlaisia vinkkejä suunnistustuntien järjestämiseen.

Tämä Olekartalla.fi opetussivusto on tuotettu opettajien ja koulu-seurayhteistyön terpeisiin.

Opettajille

Olekartalla.fi sivut sisältää tietoa Olé kartalla! -projektista, suunnistuksesta, kartanluvusta sekä suunnistusopetuksesta peruskouluissa ja opettajankoulutuslaitoksissa.

Opettaja voi käyttää Kartanlukutaito ja Suunnistustaito alasivujen sisältöä omaan kouluttautumiseen tai hyödyntää tekstiä ja kuvia opetusmateriaalina. Ladattavat liitteet ovat vapaasti hyödynnettävissä. Huomio, että Vinkit opetukseen sivuilta löytyy myös linkkejä myös muille suunnistusaiheisille sivustoille. Voit löytää sieltä suunnistuspelejä, testejä ja muuta hyödyllistä opetuksen työkaluja.

Vinkit opetukseen alasivulta löydät ohjeita suunnistusjakson ja tuntien suunnitteluun ja harjoitusten laatimiseen. Hyödynnä valmiit jaksosuunnitelmat tai poimi tuntisuunnitelmista uusia ideoita oman opetuksen sekaan. Harjoituspankkia selailemalla saat helposti ideoita miten monipuolistaa suunnistusharjoittelua koulussa.

Seuroille

Koulu-seura yhteistyö – ja Seurainfo -sivuilta löytyy infoa koulun ja seuran väliseen yhteistyöhön, mm. koulu-seura yhteistyön käsikirja, Seuraopas. Tutustu sivuihin saadaksesi lisätietoa ohjelmasta kokonaisuudessaan.

Opetus -DVD ja opettajan opas postitettiin syksyllä 2008 jokaiseen suomalaiseen perus-kouluun ja opettajankoulutuslaitokseen. Näillä materiaaleilla opettajan on helppo aloittaa suunnistusjakso, toteuttaa oikean tasoisia suunnistusharjoitteita ja innostaa lapset monipuoliseen rastihjahtiin.

Kuvassa Olé kartalla! opetus-DVD:llä näyttelevät Kummelin Heikki Silvennoinen ja Timo Kahilainen sekä suunnistuksen maailmanmestari Minna Kauppi.

Kuvassa Olé kartalla! opetus-DVD:llä näyttelevät Kummelin Heikki Silvennoinen ja Timo Kahilainen sekä suunnistuksen maailmanmestari Minna Kauppi.