Harjoitusmalleja oman koulun kartalle

Harjoituspaketin suunnittelu on pieni vaiva suunnistajalle, mutta suuri apu opettajalle.

Olé hyvä opettaja! -toimintamalliin kuuluu malliharjoitusten suunnittelu koulukartoille. Toimittaessasi koululle Harjoituspaketin, joka sisältää malliratoja eri taitotasoille, autat koululaisia saamaan mielekkäitä ja monipuolisia suunnistusharjoitteita sekä opettajia ratasuunnittelutyöltä, jonka he usein kokevat haastavaksi ja aikaa vieväksi.

Harjoituspaketin tarkoituksena on ohjata opettajia suunnittelemaan mielekästä suunnistusopetusta, joka
tupsu on oppilaiden taitotason mukaista (taitotasot 1, 2, 3)
tupsu  ohjaa käytössä olevien karttojen ja maaston systemaattiseen käyttöön
tupsu on monipuolista (erilaisia harjoitteita)

Monipuolisia malliharjoituksia

Harjoituspakettiin laaditaan kullekin taitotasolle (1, 2 ja 3) 1-2 kpl suunnistusharjoituksia.Harjoitukset ovat erilaisia, esimerkiksi viuhka-, piste-, tarkkuus- tai partiosuunnistusta, supersprinttejä, pariviestejä, viivasuunnistusta tai aarteen metsästystä.

Opettajat voivat käyttää Harjoituspaketissa olevia malliharjoituksia hyödyksi sellaisenaan tai soveltaa omaan tarkoitukseensa. Kerran laaditut malliharjoitukset ohjaavat opettajia suunnittelemaan jatkossa itse oikean tasoisia ja monipuolisia lajiharjoitteita. Lisää malliharjoitusten liitteeksi ohjeita harjoitteen käytännön toteutukseen. Voit myös suositella harjoitteeseen parhaiten sopivia toteutustapoja (pariharjoite, ryhmätehtävä, yksilöharjoite, partiosuunnistus…)

Vinkkejä

Olekartalla.fi sivujen harjoituspankki.

Esimerkkejä taitotasojen 1, 2 ja 3 harjoitteista