Rastiseikkailuviikko käyntiin!

Rastiseikkailut järjestää Suomen Suunnistusliitto yhteistyössä Koululiikuntaliiton, Chiquitan, Stora Enson, Karttakeskuksen ja Suunnon kanssa. Tapahtuman käytännön järjestelyt kullakin paikkakunnalla tekee tapahtuman järjestäjäksi hakenut ja hyväksytty suunnistusseura. Suunnisseuran työskentelyä ohjaa ja valvoo alueelliset koulukoordinaattorit. Kustakin suunnistusseurasta päivää on valmistellut ja järjestämässä yli 10, jopa 20 vapaaehtoistyötä tekevää suunnistuksen harrastajaa.

Rastiseikkailu alkaa Rastiseikkailua varten tehdyllä omalla alkujumpalla ja väriryhmiin jaolla, jonka jälkeen kukin ryhmä suuntaa ensimmäiselle toimintarastille. Toimintarasteja kierretään päivän aikana viisi: aarteen etsintä, supersprintti, leimausrata, tarkkuussuunnistus ja pistesuunnistus. Ryhmää johdattaa oma opettaja, joka suunnistaa järjestäjien laatiman seikkailukartan ja aikataulun mukaan toinmintarastilta toiselle. Toimintarastilla tapahtuman ohjaajat huolehtivat lapsien liikuttamisesta monipuolisilla harjoituksilla ja työtavoilla.

Tapahtumapaikkana on koulun piha tai urheilukenttä lähiympäristöineen, jossa koululaiset pääsevät harjoittelemaan kartanlukutehtäviä laadukkailla ja helppolukuisilla pihakartoilla. Tapahtuman rakenteessa lähtökohtana on ollut kaikille sopivan koululiikuntatapahtuman tarjoaminen. Suunnittelussa on huomioitu esteettömyys ja eriyttämismahdollisuudet. Ainakin kahdeksalla paikkakunnalla on mukana liikkumassa myös erityisryhmiä.

Tervetuloa mukaan tutustumaan paikanpäälle! Jokaisessa tapahtumassa mukana on myös esikuvan ominaisuudessa maajoukkuesuunnistaja.

Tapahtumapaikkakunnat

MAANANTAI 11.5.

Orimattila, Rasti-Varsat
Kauhajoki, Kauhajoen Karhu
Saarijärvi, Saarijärven Pullistus
Pori, Rastikarhut
Imatra, SK Vuoksi

TIISTAI 12.5.

Lohja, Hiidenkiertäjät
Uusikaupunki, Vakka-Rasti
Seinäjoki, Rasti-Jussit
Kankaanpää, Kankaanpään Suunnistajat
Kangasniemi, Kangasniemen Kalske
Tammela, Lounais-Hämeen Rasti

KESKIVIIKKO 13.5.

Kirkkonummi, Lynx
Tampere, Tampereen Pyrintö
Salo, Angelniemen Ankkuri
Haapajärvi, RasTiimi
Kärsämäki, Kärsämäen Kataja
Kuusamo, Kuusamon Eräveikot
Lavia, Länsi-Lavian Loiske

TORSTAI 14.5.

Lahti, Lahden Suunnistajat -37
Rovaniemi, Ounasvaaran Hiihtoseura

PERJANTAI 15.5.

Piikkiö, RastiPiikkiö
Nilsiä, Nilsiän Nujakka
Vaasa, Vaasan Suunnistajat

LAUANTAI 16.5.

Paimio, Paimion Rasti

Rastiseikkailu_logo_pieni