Rastiseikkailu -tapahtumien haku toukokuulle 2009

Olé kartalla! Rastiseikkailu –tapahtumien haku toukokuulle 2009

Suunnistusliiton Olé kartalla! koulusuunnistuksen kehittämisprojekti järjestää 11.-15. toukokuuta 2009 ensimmäisen valtakunnallisen Rastiseikkailuviikon. Viikon aikana eri puolilla Suomea järjestetään useita koulusuunnistuspäiviä 1-3 –luokkalaisille oppilaille. Tapahtumat järjestetään yhteistyössä suunnistusseuran, Suunnistusliiton sekä Olé kartalla! –projektin yhteistyökumppaneiden kanssa. Suunnistusseurat voivat hakea Rastiseikkailu –tapahtuman järjestäjäksi 19. joulukuuta mennessä täyttämällä Internetistä (www.olekartalla.fi ja www.ssl.fi) löytyvän hakukaavakkeen.

Rastiseikkailu –tapahtuma on kehitetty markkinoimaan suunnistusta monipuolisena ja erilaisille lapsille sopivana liikuntaharrastuksena. Päivän tarkoituksena on antaa suunnistuksesta onnistumisen kokemuksia ja demonstroida koulusuunnistukseen sopivia harjoitteita ihanteellisella koulukartalla. Koululuokat kiertävät päivän aikana toimintarasteilla oman opettajan johdolla annetun seikkailukartan mukaisessa järjestyksessä ja aikataulussa.

Tapahtuman keskuspaikaksi seura valitsee koulupihan tai urheilukentän, josta seura omistaa tai valmistaa sprinttisuunnistuskartan. Koulukartan valmistukseen on saatavissa korotettua karttarahaa vuosille 2008–2010. Lue lisää kartta joka kouluun projektista osoitteesta www.olekartalla.fi tai www.ssl.fi . Tapahtuman keskuspaikan ympäriltä on löydyttävä aloitteleville suunnistajille mielekästä ja helppoa piha- ja metsämaastoa.

Seura kutsuu tapahtumaan itse valitsemansa koulut ja neuvottelee koulujen rehtoreiden kanssa sopivan päivän viikolle 20 vuonna 2009. Kouluja valittaessa seura ottaa huomioon tapahtuman keskuspaikan sijainnin, niin että 1-3 – luokkalaisia oppilaita osallistuu tapahtumaan 150–300.

Rastiseikkailu tapahtumapaikkakuntia valittaessa etusijalla ovat seurat, jotka toteuttamalla kouluprojektin saavat aikaan uutta tai tehostavat hiipumassa olevaa suunnistustoimintaa paikkakunnalla.

Rastiseikkailun järjestävä seura saa:

– Järjestämisoppaan
– Ohjeet lähetettäväksi kouluun
– Olé kartalla! – passit koululaisille jaettavaksi*
– Opastaulut toimintarasteille
– Yhteistyökumppaneiden materiaaleja ja tuotepalkintoja
– T-paidat järjestelijöille
– Maajoukkuesuunnistajan mukaan tapahtumaan
– Positiivista näkyvyyttä ja mahdollisuuden markkinoida seuratoimintaa

Seura tarvitsee:

– Sprinttisuunnistuskartan koulun tai urheilukentän alueelta
– Yhteistyökouluja, joiden 1-3 – luokkalaisia oppilaita on yhteensä 150–300.
– Rastiseikkailu –tapahtuman johtajan
– Noin 15 seuralaista mukaan järjestelyihin tapahtumapäivänä

Lisätietoa Rastiseikkailusta www.olekartalla.fi > Olé kartalla! –projekti > Pilottivuosi 2007-2008