Rastiseikkailut 2012

Tänä vuonna rastiseikkaillaan kouluissa taas leveällä rintamalla! Rastiseikkailujen järjestäminen on ensiarvoisen tärkeää, sillä niiden on huomattu piristävän koulusuunnistusta ja antavan opettajille uusia virikkeitä suunnistustunneille.

Rastiseikkailutapahtuma on kouluille suunniteltu suunnistustapahtuma, joka on kehitetty markkinoimaan suunnistusta monipuolisena ja erilaisille lapsille sopivana liikuntaharrastuksena. Päivän tarkoituksena on antaa suunnistuksesta onnistumisen kokemuksia ja demonstroida koulusuunnistukseen sopivia harjoitteita ihanteellisella koulukartalla. Koululuokat kiertävät päivän aikana toimintarasteilla oman opettajan johdolla. Suunnitelmat ja ensimmäiset yhteydenotot tämän vuoden Rastiseikkailujen järjestämiseksi kannattaa laittaa vireille jo nyt.

Keväästä 2011 alkaen Rastiseikkailuja voi pitää haluamanaan päivänä. Aloitteen tekijänä voi olla seura tai koulu. Seuran rooli Rastiseikkailujen järjestäjänä on ensiarvoisen tärkeä, mutta sellaisen voi järjestää myös koulu itsenäisesti. Rastiseikkailun järjestämiseksi on tarjolla koulutusta, jonka seura tai koulu voi tilata omalle paikkakunnalleen. Järjestämiskoulutukseen osallistuneet seurat saavat koulutuksessa käyttöönsä 6 kpl järjestämisoppaita sekä mahdollisuuden ladata järjestämismateriaalin maksutta olekartalla.fi -sivuilta. Ladattaviin materiaaleihin kuuluvat kyltit eri toimintapisteille, Rastiseikkailumusiikki ja jumppaohjeet sekä Rastiseikkailupassi. Lisätietoa koulutuksesta.