Opettajille koulusuunnistuksen VESO-koulutuksia

Koulusuunnistus on parhaimmillaan mielekästä, kuntoa kohottavaa ja monipuolista koululiikuntaa. Suunnistus kehittää kunnon lisäksi ketteryyttä sekä kartanluku- ja suunnistustaitoa. Oppilaat liikkuvatkin mielellään kartan kanssa koulun piha-alueella sekä syksyisessä että keväisessä luonnossa.

Koulusuunnistukseen löytyy monipuolisia lajin soveltamismahdollisuuksia. Harjoitteisiin voidaan yhdistää ongelmanratkaisua, seikkailullisuutta, yhteistoiminnallisuutta tai integroida eri oppiaineita. Eriyttäminen tarjoaa eri tasoille oppilaille mahdollisuuden kokea onnistumisen kokemuksia ja rastien löytämisen riemua.
Koulusuunnistuksen VESO -koulutukset antavat opettajille eväitä mielekkäiden koulusuunnistustuntien toteutukseen. Koulutuksessa tutustutaan niin teoriassa kuin käytännössä vaihteleviin ja monipuolisiin, eri taitotasoille soveltuviin suunnistusharjoituksiin.

VESO –koulutuksen kesto on kolme tuntia. Kouluttajina toimivat Olé kartalla! –koulukoordinaattorit. Koulutuksen tilaajana voi olla koulu, kunta tms. taho.  Koulutuksen hinta on 15 euroa/osallistuja. Edellytys on, että osallistujia on vähintään 10. Nopeasti toimien koulutuksia pystytään järjestämään vielä tämän syksyn aikana. Kannattaa olla hyvissä ajoin liikkeellä myös ensi kevään VESO -koulutusten osalta.

Lähde sinäkin mukaan oppimaan lisää koulusuunnistuksesta.